Rondleidingen

Hoe is het leven op straat? Naar welke plekken ga je overdag? En welke populaire kroegen zijn helemaal niet zo vriendelijk als ze aan de buitenkant lijken? Waar let je op als dakloze en hoe voel je je op al die plekken?

Wim neemt je mee door Utrecht. Vanuit een heel andere bril leer je Utrecht kennen.

Bas5

De rondwandeling duurt 1,5 uur en is beschikbaar voor groepen van maximaal 15 personen. Voor informatie en boekingen, gebruik het contactformulier. De rondleidingen worden verzorgd in samenwerking met ‘imagoproject’.

 

Utrecht ‘een ander centrum’
U gaat onder begeleiding van een of meerdere gidsen op pad en maakt een leerzame wandeling door het centrum van Utrecht.

‘Een ander centrum’ geeft u een beeld van de stad Utrecht gezien door de ogen van een dakloze. Met hun eigen verhalen en anekdotes vertellen de gidsen over hun leven op straat.
De normale monumenten van de stad, de Domtoren, de Neude en de terrassen aan de werf kent u waarschijnlijk wel, maar nu ziet u de stad op een heel andere wijze. Tijdens de wandeling zullen de gidsen de voor hun markante plekken laten zien en kunt u hier ook vragen over stellen.
Waar kun je terecht na een nacht slapen in de nachtopvang? Wat doe je eigenlijk een hele dag op straat? Waar kun je veilig je telefoon opladen en waar mag je met 1 kop koffie meer dan een uur binnen zitten als het buiten stervenskoud is?
U loopt in 1,5 uur door een wereld die u wel van de buitenkant heeft gezien maar nu in het echt kan meebeleven.
Aan de hand van uw beschikbare tijd en wensen maken we een keus uit de locaties die we onderweg gaan bezoeken. U bent altijd verzekerd van een verrassende en vooral hele mooie wandeling.
De Tussenvoorziening biedt naast opvang en woonbegeleiding ook de mogelijkheid om weer actief deel te nemen aan de maatschappij door het doen van vrijwilligerswerk. Met deze voorlichting werken de gidsen aan hun herstel en geven ze een zinvolle bijdrage aan de maatschappij.
Voor informatie of het boeken van de wandeling: imagoproject@tussenvoorziening.nl
Kosten: € 10,- p.p. voor particulieren en €15,- p.p. voor bedrijven. Maximaal aantal personen: 15.

Utrecht zal nooit meer hetzelfde zijn. ’Een ander centrum’